Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij KEMIE werken wij met plezier, met passie én met elkaar. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoording als onderneming serieus. Ons MVO-beleid richt zich op vijf speerpunten: grondstoffen, werkomgeving, klimaat, maatschappij en toekomst. Ambitieus? Absoluut! En daar zijn we best trots op.

Grondstoffen – Verstandig omgaan met onze bronnen

Al vanaf onze oprichting halen we onze grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis en zo dicht mogelijk bij de bron. Binnen Europa weten we dat er gezond gewerkt wordt, is de keten goed te volgen en reduceren we het verbruik van transport. Vanzelfsprekend houden wij onze supply chain scherp in de gaten. Daar horen regelmatige bezoeken aan de bron bij. Daarnaast gaan we ons aansluiten bij het TruStone initiatief (https://www.imvoconvenanten.nl/en/trustone).

Ons productieproces is ingericht op minimale verspilling. Via nesting combineren we projecten zodat er zo min mogelijk afval over blijft. Om dat te ondersteunen is ons magazijn volledig gedigitaliseerd en gerobotiseerd. Zo kunnen we uit iedere plaat de maximale opbrengst halen. Wat er overblijft van onze reststukkenstroom gaat niet verloren. Daar zoeken we de best mogelijke bestemming voor.

Werkomgeving – Gezond en modern werken

Hoogwaardige productie vereist gezonde, moderne werkomstandigheden. Daar is onze fabriek op gebouwd. Onze productiemedewerkers werken in afgescheiden ruimtes met uitmuntende klimaatafzuiging. Daarmee reduceren we stof in de omgeving tot een minimum. Onze mensen gebruiken de modernste tilhulpmiddelen en werken in een omgeving die op geluidsreductie en goede verlichting is ingericht.

Klimaat – Klimaatneutraal produceren

Verstandig ondernemen en klimaat-neutraal produceren gaan voor ons hand in hand. Wij zien onszelf wat MVO betreft soms wel eens  als ’onbewust bekwaam’. Beslissingen die zakelijk en praktisch verstandig zijn, leiden vaak ook tot een betere wereld. Zo hebben wij een waterinstallatie laten ontwikkelen die 98 procent van het door ons gebruikte water recyclet. Dat scheelt kosten én spaart het milieu.

Hetzelfde geldt voor elektriciteit. We verlichten onze werkvloer met automatisch aangestuurde ledverlichting. Via zonnepanelen voorzien we in onze volledige energiebehoefte. We houden zelfs genoeg elektriciteit over om 50 huishoudens van stroom te voorzien. Ons transport rijdt met zuinige vrachtauto’s en we combineren waar mogelijk ladingen om het aantal afgelegde kilometers te reduceren.

Maatschappij – Met twee benen in de samenleving staan

Verstandig werken met grondstoffen en goed zijn voor de mens zit in ons DNA. Dat is hoe wij goed ondernemerschap zien. Wij zijn trots op onze rol in de maatschappij. Op de eerste plaats als werkgever voor meer dan 110 mensen, maar ook als sponsor van zowel lokale verenigingen en activiteiten als landelijke goede doelen.

Toekomst – Prachtige oppervlakken in een gezonde wereld

Met het oog op de toekomst is ons doel helder: we willen de aarde minder belasten. Daarom innoveren we continu en zoeken we nieuwe manieren om bestaande materialen toe te passen. Met onze leveranciers denken we mee over reductie van grondstoffen en verduurzaming van onze processen. We sluiten ons aan bij maatschappelijke initiatieven voor betere arbeidsomstandigheden in de keten. Binnen onze eigen onderneming blijven we zoeken naar manieren om onze processen te optimaliseren. Daarmee streven we niet alleen naar prachtige oppervlakken, maar ook naar een gezonde wereld om ze in te plaatsen.

Interesse in onze producten?