Marmer_fior_di_bosco_Gepolijst_-_spoelbak_bloq

Fior di Bosco

Marmergroeve in Carrara

Bianco_Carrara_Gioia_Unico_Glans_4

Bianco Carrara Gioia Unico

Marmer

Marmer is natuursteen en natuursteen, de naam zegt het al, is gevormd door de natuur. De platen worden gewonnen uit steengroeves. elke groeve heeft een eigen karakter, wat maakt dat ook iedere plaat natuursteen uniek is qua kleur- ader- en mineraalstructuur. Natuursteen wordt in blokken gewonnen. Uit iedere blok worden circa twintig tot veertig platen gezaagd. Over het algemeen hebben platen uit hetzelfde blok ongeveer dezelfde kleur- en/of aderstructuur.
Geen enkel natuurstenen werkblad is hetzelfde. Daarnaast is het een tijdloos en duurzaam materiaal dat ‘leeft’ en met de jaren alleen maar mooier wordt. Natuursteen geeft elke keuken karakter en een unieke uitstraling en is niet voor niets al jaren populair!
In ons assortiment bevinden zich ook exclusieve MARMERS die alleen Kemie kan leveren. Natuursteen geeft elke keuken karakter en een unieke uitstraling en is niet voor niets al jaren populair!

Marmer
Marmer is en metamorf gesteente afkomstig van kalksteen. Door extreme veranderingen in temperatuur en druk (bijvoorbeeld door gebergtevorming) wordt kalksteen omgevormd tot marmer. De temperaturen en druk die nodig zijn om kalksteen om te vormen tot marmer zijn zo hoog dat eventueel in de  kalksteen aanwezige fossielen vernietigd zijn.

Bekijk de Kleuren Marmer

 

Onderhoud

Kemie kan bij ieder blad een complete onderhoudsset leveren, bestaande uit gebruiksadviezen en onderhoudsmiddelen. Meer over het onderhoud van Marmer vindt u in onderstaande PDF-bestanden.

Onderhoud Marmer

Onderhoud natuursteen

Bekijk de onderhoudsproducten

Eigenschappen