Ons verhaal

KEMIE - Passie voor steen

KEMIE produceert niet alleen keukenbladen van natuursteen, kwartscomposiet en keramiek maar wij doen veel meer. Met onze hoogstaande producten leveren wij maatwerk voor iedere gewenste ruimte. Dat schept de vrijheid om te doen wat jij wilt. Onze steen draagt bij aan jouw geluk en zorgt voor een plek waar je je fijn voelt.

Met de vrachtwagen naar Italië

Je kunt niet met steen werken zonder er een passie voor te hebben. KEMIE is opgericht omdat architect Adriaan Gubbels een voorliefde had voor marmer. Dat gebruikte hij in al zijn ontwerpen. Kwalitatief hoogwaardige marmer was in Nederland moeilijk te krijgen. Adriaan bedacht een slimme oplossing. Hij kocht een vrachtwagen en liet zijn twee zoons daarmee marmer uit Italië naar Heeze brengen. Daarmee begon in 1968 de KEmpische Marmer Import & Export. Wij vatten dat samen als: KEMIE.

Meer dan 50 jaar innovatie

Onze passie voor steen gaat verder dan natuursteen en marmer. Wij innoveren continu. In 1992 legden wij de focus op keukenbladen. In 1995 kwam composiet van Cosmostone in ons assortiment. Voor werkbladen ontwikkelden wij een verstekrand-techniek. Wij waren de eerste met onder meer: keramische werkbladen, tegelspoelbakken, stollen en wangen in steen en innovatieve verpakkingstechnieken. In stenen keukenbladen lopen wij voorop. De ontwikkelingen die wij hebben ingezet, gelden nu als standaard in de markt.

Met plezier, met passie, met elkaar

Onze werkomgeving innoveren we ook. Vrij snel na oprichting verhuisden we van Heeze naar een groter pand in Asten. In 1994 bouwden we een nieuw pand in Asten. Dat deden we in 2000 nogmaals. In 2018 hebben we een multifunctioneel kantoor met moderne fabriek in Helmond gebouwd. De opening van dit nieuwe pand vormde het decor van ons 50-jarig jubileum. Over de jaren is één ding constant gebleven: onze passie voor steen. Dat vind je terug in onze kernwaarden. Wij werken met plezier, met passie en met elkaar.

Steenhouwersambacht

Wij houden het steenhouwersambacht in ere. Al van oudsher zoeken we naar slimme manieren om met zo min mogelijk verspilling topkwaliteit te leveren. De concurrent houden we scherp in de gaten, maar dat gaat nooit ten koste van een veilige, schone én plezierige werkplek. Dat alles staat ten dienste van onze belangrijkste ambitie: de wensen van onze klanten overtreffen.

KEMIE - covering the future

Onze focus op werkladen gaf ons ervaring met nieuwe materialen. Die zetten we nu breder in. Wij kunnen ieder denkbaar oppervlak met natuursteen, keramiek of composiet bedekken: van keuken tot badkamer en van vloer tot plafond. Bedekken wat uit zicht moet, dat is wat de toekomst brengt. Wij noemen dat: covering the future, en daar leggen we ons op toe.

Interesse in onze producten?