Info Kwartsiet

Kwartsiet

Kwartsiet is natuursteen en natuursteen, de naam zegt het al, is gevormd door de natuur. De platen worden gewonnen uit steengroeves. elke groeve heeft een eigen karakter, wat maakt dat ook iedere plaat natuursteen uniek is qua kleur- ader- en mineraalstructuur. Natuursteen wordt in blokken gewonnen. Uit iedere blok worden circa twintig tot veertig platen gezaagd. Over het algemeen hebben platen uit hetzelfde blok ongeveer dezelfde kleur- en/of aderstructuur.
Geen enkel natuurstenen werkblad is hetzelfde. Daarnaast is het een tijdloos en duurzaam materiaal dat ‘leeft’ en met de jaren alleen maar mooier wordt. Natuursteen geeft elke keuken karakter en een unieke uitstraling en is niet voor niets al jaren populair!

Kwartsiet

Kwartsiet is een een natuurlijk metamorf gesteente, dat voornamelijk bestaat uit kwartsmineralen. Dit is een van de meest voorkomende mineralen in onze aardkorst.
Kwartsiet komt voort uit kwartszand dat zich door miljoenen jaren heen heeft omgevormd, gemetamorfoseerd, naar zandsteen. Vervolgens is het onder invloed van hoge temperaturen en druk gevormd tot kwartsiet, herkenbaar aan de dynamische kleurpatronen.

Onderhoud

Kemie kan bij ieder blad een complete onderhoudsset leveren, bestaande uit gebruiksadviezen en onderhoudsmiddelen. Meer informatie over het onderhoud van Graniet vindt u in onderstaand PDF-bestand.

Interesse in onze producten?