Alle voor- en nadelen van een marmer keukenblad

KEMIE - Passie voor steen

Een keukenblad is erg belangrijk om verschillende redenen. Het bepaalt de uitstraling van jouw keuken, voor een groot gedeelte. Daarnaast wil je natuurlijk een mooi keukenblad om je groenten te snijden, je boterhammen te smeren en de glazen te plaatsen. Elk keukenblad heeft weer andere voor- en nadelen, daarom kan het lastig zijn om je keuze voor een keukenblad te maken. Kemie vertelt je waarom een zwart marmer keukenblad, of een wit marmeren keukenblad, de beste keuze is!

Een marmer keukenblad

Het is begrijpelijk dat je niet direct weet wat marmer is. Marmer is gevormd in de natuur, het is namelijk een natuursteen. De natuursteen is te vinden in blokken, hiervan worden dan 20 tot 40 platen gemaakt.

We zetten voor jou even alle voordelen van een wit marmer keukenblad op een rijtje;

Een uniek zwarte keuken marmer blad

Doordat marmer een natuursteen is, betekent dit ook dat de steen uniek is. Als je graag een zwart marmer keukenblad wilt, is jouw keukenblad tóch nog uniek! Daarnaast is de ader en mineraalstructuur van het materiaal ook uniek.

Hittebestendigheid

De natuursteen is naast uniek ook goed bestemd voor hitte! Dit is bij een keukenblad ideaal. Je hebt namelijk hete pannen die je erop kan zetten, maar ook ovenschalen. Hittebestendigheid heb je echt nodig als je een kookliefhebber bent!

Natuurlijk heeft een marmer keukenblad ook nadelen, ook deze zetten we voor je op een rijtje;

Een marmer keukenblad met vlekken

Marmeren keukenbladen kunnen wel snel vlekken, dit is natuurlijk wel weer balen als je veel van koken houdt. Dit komt door de natuurlijke porositeit van de steen. Vloeistoffen gaan gemakkelijk diep in het marmer sijpelen en dus vlekken.

Is marmer voor jou de beste keuze?

Ben jij overtuigd en wil je graag een uniek keukenblad in huis krijgen? Neem dan contact op met een van onze professionals en wij helpen je graag verder!

Interesse in onze producten?