Een keramiek keukenblad, is dat de juiste keuze?

KEMIE - Passie voor steen

Een keukenblad kiezen is belangrijk voor het uiterlijk van je keuken. Ook is het goed om rekening te houden met de volgende onderdelen; onderhoud, hittebestendigheid, krasbestendigheid, vlekbestendigheid, zuurbestendigheid en stootbestendigheid. Kemie vertelt je graag waarom een (bijvoorbeeld wit) keramisch keukenblad de goede keuze is.

Keramisch werkblad in kleuren

Een keramiek keukenblad bestaat uit natuurlijke grondstoffen met de hoofdbestanddeel klei. Keramiek is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld een wit keramisch keukenblad, maar ook een zwart keramisch keukenblad. Elke kleur heeft weer een andere uitstraling.

De eigenschappen van keramiek

Keramiek heeft veel verschillende handige eigenschappen als keukenblad;

  • Hittebestendigheid; het keramische blad is ontzettend bestend tegen hitte. Dit betekent dat er hete pannen en ovenschalen op geplaatst kunnen worden.
  • Krasbestendigheid; naast hitte is het ook prettig als je alle borden, messen, glazen en pannen gemakkelijk over het werkblad kan schuiven zonder dat er krassen komen. Gelukkig kan dit ook bij het keramisch werkblad.
  • Vlekbestendigheid; ook is het keramisch werkblad erg vlekbestendig. Vloeistoffen zullen niet snel in het werkblad trekken.
  • Zuurbestendigheid; dit is het werkblad ook. Dit betekent dat zuren als azijn, sinaasappelsap en citroenzuur gebruikt kunnen worden in jouw keuken.
  • Stootbestendigheid; hier is het keramisch werkblad wat minder tegen bestend. Keramiek kan wat gemakkelijk afbreken, dus hierbij moet je goed op letten.

Een keramisch keukenblad is voor mij de juiste keuze, wat nu?

Alles bij elkaar heeft een keramisch keukenblad veel voordelen, het is hittebestendig, krasbestendig, vlekbestendig en zuurbestendig. Neem met ons contact op om zelf te profiteren van deze voordelen. Ben je wat onhandig en wil je graag een stootbestendig keukenblad? Dan helpen wij je graag verder!

Interesse in onze producten?