Het perfecte keukenblad, een keramisch keukenblad

Een keukenblad heb je natuurlijk nodig, die gebruik je als werkblad tijdens het koken, je fruitmand of kookaccessoires op te leggen. Natuurlijk heeft een keukenblad nog veel meer functies! Toch kan het erg lastig zijn om het juiste keukenblad te kiezen. Je doet er immers lang mee! Kemie helpt je hier graag bij, daarom vertellen we je meer over keramische keukenbladen.

De eigenschappen van een keramisch keukenblad

Een keramisch keukenwerkblad heeft veel verschillende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn belangrijk in een keukenblad, bijvoorbeeld de hittebestendigheid. Het materiaal kan wel tot 450 graden aan! Dat is natuurlijk wat je zoekt in een keukenblad. Daarnaast is het materiaal erg hard, maar wel licht van gewicht. In je keuken wil je natuurlijk altijd alles zo schoon mogelijk houden, daarom is het goed om te weten dat het materiaal erg hygiënisch is. Dit komt doordat de spoelbak bijna volledig naadloos ingebouwd kan worden. Ook is keramiek waterdicht en kras- en vlekbestendig! Het is dus niet gevoelig voor vocht en vuilresten. Hierdoor hebben de keramische keukenbladen niet veel onderhoud nodig!

Wel is het ook goed om te weten dat de randen van een keramiek keukenblad vrij kwetsbaar kan zijn. Je moet dus soms oppassen met tegen de randen aanstoten. Ook is het goed om te weten dat het blad gevoelig is voor zure chemische producten en niet goed reageert op schuurmiddelen.

Het onderhoud van een keramisch keukenblad

Het onderhouden van keramiek is niet lastig, maar wel belangrijk! Daarom is het goed om je daar ook goed op in te lezen. Kemie bied je daarom een complete onderhoudsset. In deze onderhoudsset vindt je verschillende gebruiksadviezen en onderhoudsmiddelen.

Ben je geïnteresseerd in een keramisch keukenblad en wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Interesse in onze producten?