Een Keramisch aanrechtblad
KEMIE - Passie voor steen
Het maken van een keuze voor je keukenblad is ontzettend lastig. Het bepaalt de look van je gehele keuken. Daarnaast wil je graag rekening houden met het onderhoud, de krasbestendigheid, de zuurbestendigheid, de stootbestendigheid, de hittebestendigheid en vlekbestendigheid. Een Keramisch aanrechtblad zou aan al uw wensen kunnen voldoen. Wij bij Kemie willen je graag helpen met het maken van deze belangrijke keuze. Daarom vertellen we meer over het hebben van keramische aanrechtbladen.
Een Keramisch keukenblad, wat is het?
De keramische aanrechtbladen zijn gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, waarvan het hoofdbestanddeel klei is. Daarnaast is keramiek in ontzettend veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Met elke kleur krijg je een andere uitstraling.
De voor- en nadelen van Composiet
Keramische keukenbladen hebben natuurlijk wat voor- en nadelen, Kemie zet ze voor je op een rijtje. De voordelen van Keramische keukenbladen zijn;
- Een Keramisch aanrechtblad is bestand tegen krassen. Borden en bestek kunnen zonder krassen er overheen geschoven worden;
- Keramische aanrechtbladen zijn hittebestendig. Pannen of ovenschalen kunnen er op geplaats worden;
- Vlekken zal je ook niet snel zien op een keramisch keukenblad;
- Zuurbestendig is het keukenblad ook. Zuren als sinaasappel, azijn en citroenzuur kan je dus prima gebruiken op je keramisch aanrechtblad.
De nadelen van Keramische keukenbladen zijn;
- Het werkblad is niet erg stootbestendig.