Info Granite

Graniet

Graniet is natuursteen en natuursteen, de naam zegt het al, is gevormd door de natuur. De platen worden gewonnen uit steengroeves. elke groeve heeft een eigen karakter, wat maakt dat ook iedere plaat natuursteen uniek is qua kleur- ader- en mineraalstructuur. Natuursteen wordt in blokken gewonnen. Uit iedere blok worden circa twintig tot veertig platen gezaagd. Over het algemeen hebben platen uit hetzelfde blok ongeveer dezelfde kleur- en/of aderstructuur.
Geen enkel natuurstenen werkblad is hetzelfde. Daarnaast is het een tijdloos en duurzaam materiaal dat ‘leeft’ en met de jaren alleen maar mooier wordt. Natuursteen geeft elke keuken karakter en een unieke uitstraling en is niet voor niets al jaren populair!

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente, ontstaan doordat magma ondergronds gestold is tot steen. Graniet bestaat voornamelijk uit drie mineralen: kwarts, veldspaten en mica’s. De onderlinge verhouding van de mineralen verschilt en over het algemeen is kwarts het dominante component.

Eigenschappen

Hittebestendigheid
5/5
Krasbestendigheid
5/5
Vlekbestendigheid
5/5
Zuurbestendigheid
5/5
Stootbestendigheid
2/5

Onderhoud

Kemie kan bij ieder blad een complete onderhoudsset leveren, bestaande uit gebruiksadviezen en onderhoudsmiddelen. Meer informatie over het onderhoud van Graniet vindt u in onderstaand PDF-bestand.

Interesse in onze producten?