Covering the Future

Kemie in vogelvlucht

Covering the Future

Kemie, in 1968 opgericht, komt voort uit de wereld van de steenhouwers. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op marmer en graniet voor allerlei doeleinden. De naam verwijst daar ook naar: KEmpische Marmer Import en Export. Later is Kemie zich vooral gaan richten op keukenbladen voor de keukenretail.

Kemie heeft in het verleden bewezen dat het als eerste met vooruitstrevende en innovatieve producten op de markt durft te komen. Het meest in het oog springende voorbeeld is de verstekrand die we in 2001 onder de naam VX introduceerden. Deze randafwerking is later de norm geworden. Ook kwam Kemie in 1995 als een van de eersten met het materiaal composiet (Cosmostone). In 2005 zagen we al de mogelijkheden van keramische werkbladen en we hebben met Ceramistone en Ceramistone XL de markt inmiddels in beweging gezet.

Trendsettend zijn is voor Kemie cruciaal voor de positie in de markt. We zitten bovenop de ontwikkelingen en zien daardoor de innovatieve mogelijkheden. Het gelaagde keramiek, het Byos concept (2009) en de volledig uit keramiek vervaardigde keuken hebben voor een keerpunt in de keukenbeleving gezorgd. Met Concretto, het keramiek met krachtige beton look and feel, werd de positie van keramiek als werkblad definitief bevestigd.

Ook op composiet-gebied weet Kemie de technische mogelijkheden te vertalen naar producten met een hoge marktwaarde. Het in eigen beheer ontwikkelde Cosmostone Betonna, Crudante en Cruforte zijn daar goede voorbeelden van.

Nu bijna 50 jaar na de oprichting is Marmer opnieuw trendy en gaan we terug naar onze roots. Uiteraard met gebruikmaking van de modernste technieken in alle materialen. Dat geeft een geweldig trots gevoel.

Covering te Future is onze nieuwe slogan. Vanuit ons nieuwe pand dat eind 2017 in Helmond operationeel wordt, hopen we met geweldige producten woon- en werkruimtes mooier te maken. Daar gaan we voor! Met plezier, met passie, met elkaar!

Bekijk hier onze tijdlijn