Eerste steenlegging symboliseert verleden, heden en toekomst Kemie

Eerste steenlegging symboliseert verleden, heden en toekomst Kemie

« Terug naar overzicht

Een symbolisch moment, dat was de plaatsing van de eerste gevelsteen tegen het in aanbouw zijnde pand van Kemie. De plaatsing werd verricht door de burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel van Helmond en Kemie-directeur Geert-Jan Engbers in het bijzijn van zo’n 200 genodigden. De gebeurtenis bracht voor het Brabantse bedrijf verleden, heden en toekomst bij elkaar.

Kemie, dat volgend jaar het vijftigjarige bestaan viert, is momenteel verspreid over drie locaties in Asten. Met het nieuwe pand kan het bedrijf alle activiteiten bundelen in één productieruimte waar nog ruimte is voor uitbreiding. Aan de Graandijk in Helmond wordt een productiesite van ruim 8000 vierkante meter gebouwd met 1.400 vierkante meter kantoorruimte.

Het aanbrengen van eerste gevelsteen bracht verleden, heden en toekomst bij elkaar. Zo heeft het pand de uitstraling van opeengestapelde natuurstenen blokken, een duidelijke link naar het verleden en oorsprong van het bedrijf. Maar de gevel wordt bekleed met Keramiek (Ceramistone of op maat gemaakte platen van keramiek), het materiaal waarmee Kemie koploper is in de markt. En met het nieuwe pand is Kemie klaar voor de toekomst. Een gebouw met uitstraling, de grootste keramiek tranformatiefabriek van Europa met de nieuwste machines en opslagsystemen en ruimte voor uitbreiding.

Symbolisch was ook de gezamenlijke steenplaatsing. Kemie voelt zich welkom in Helmond, de samenwerking met de gemeente verloopt uitstekend. Burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel gaf aan dat Kemie past bij de Brabantse stad: “Helmond en Kemie hebben hetzelfde DNA”, aldus Blanksma-van den Heuvel. “Als we iets doen dan doen we het goed. En een bedrijf als Kemie, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat, past daarom goed binnen onze gemeente.”

De buitenkant van het pand ziet er al veelbelovend uit. Maar ook de binnenkant zal Kemie ten voeten uit zijn. De loftachtige opzet verbindt de kantoren met de fabriek dankzij grote glazen wanden. Hierdoor is het moderne productieproces vanuit de kantoren te volgen. Daarnaast komt er een grote showroom waar klanten informatie krijgen én inspiratie opdoen. “In Helmond kunnen we onze droom waarmaken en beginnen aan onze toekomst”, vertelt Engbers. “Het is nu hard werken om .dit naast de dagelijkse productie voor elkaar te krijgen. Maar dat past bij ons bedrijf. We gaan ervoor, samen met passie en .plezier.” Voor meer foto's klik hier